Originalūs maišeliai iš vasarinių marškinėlių

Savo namų drabužių spintose, ko gero, tikrai turite nemažai nereikalingų, ar retai nešiojamų vasarinių marškinėlių. Na o vasaros sezonui atžingsniavus, galbūt savo garderobą galima būtų ir atsinaujinti naujais. Ką daryti su senais marškinėliais?maišeliai Tikrai įdomi ir verta dėmesio idėja iš tokių senų, nenešiojamų, vasarinių marškinėlių patiems pasidaryti gamtą saugančius maišelius. Tai būtų ne vienkartiniai ir labai originalūs maišeliai. Užsienyje plačiai skatinama idėja į parduotuvę eiti su savo maišeliu ar krepšiu. Maišelis būtų daugkartinis, visuomet turėtų savo vietą namuose ir plačiai naudojamas, kai ruošitės apsipirkti. Tai praktiška, o tuo pačiu ir naudinga gamtai, ypatingai, jeigu kiekvieno apsipirkimo parduotuvėje metu, jūs perkate vis kitą maišelį prekėms susikrauti.

maišeliai iš marškinėlių

Reklama

Taigi, kaip tai daroma? Ogi labai paprastai. Pirmiausia, ką jums reikia turėti norint įgyvendinti tokio maišelio pasidarymo planą, tai siuvimo mašina. Jeigu tokios neturite, tikrai puikiai viską galite atlikti rankomis.

maišelių iš marškinėlių siuvimas

Tuomet reikės siūlo, adatos, kantrybės ir šiek tiek laiko. Bet kuriuo atveju nesudėtingai pasidarysite puikų maišelį, kuris tikrai atlaikys jūsų visų pirkinių svorį. Jeigu maišelį siūsite ranka, stenkitės jį persiūti kelis kartus ir visa tai daryti kruopščiai bei mažais dygsniais, kitaip tariant, siūkite labai “smulkiai”. Kuo “smulkiau” siūsite, – tuo tvirtesnį maišelį turėsite. Kaip matote, iš nuotraukų, tokiam maišeliui taip pat reikės ir žirklių, kadangi maišelio gaminimui reikalingi du etapai – formos iškirpimas bei susiuvimas. Jau turėdami pasirinktus, nereikalingus ar atsibodusius marškinėlius, iš abiejų pusių nukirpkite jų rankoves, tuomet taip, kaip parodyta nuotraukoje, iškirpkite kaklo liniją ir viską susiūkite.

Siūti, žinoma, reikėtų ne vien marškinėlių apačią, kuri bus jūsų maišelio dugnas, bet ir rankenėlių kraštus, kadangi, ilgainiui, jos gali pradėti irti, todėl toks maišelis bus tik keliems apsipirkimams. Ko gero, apskritai, vertėtų rinktis kuo mažiau elastano turinčius marškinėlius.

Taigi, kai viską atliksite, galite pasiūti ir daugiau maišelių – šeimoms nariams, draugams, giminaičiams. Juk visi artimi žmonės dažnai apsiperka, o galbūt ir juos paskatinsite tausoti gamtą ir naudingiau išnaudoti, ne visuomet dar kam nors tinkamus panaudoti drabužius.

Reklama